Chrupiące kanapki z pastą awokado i jajkiem:
E: 525kcal, B:22,1g, T: 31,g, W:41g, Bł:9g
Kanapki są najprostszą z możliwych do przygotowania potraw. Podstawę stanowi oczywiście pieczywo ale składniki możesz już wybierać dowolnie. Te pyszne kanapki z awokado i jajkiem to nie tylko przepyszny posiłek, ale i wspaniałe źródło zdrowych tłuszczów i białka.
Składniki na 1 porcję
60g (2 kromki) razowego chleba
2 jajka z eko chowu
70g awokado
1 łyżka orzechów włoskich lub nasion słonecznika
1 łyżeczka soku z cytryny
Sól i pieprz do smaku
Posiekana bazylia
Garść ulubionej sałaty
Wykonanie:
1. Kromki podpiecz na patelni lub w piekarniku
2. Awokado wrzuć do blendera i zmiksuj z orzechami oraz bazylią. Dopraw sokiem z cytryny, solą i pieprzem
3. Jajka ugotuj na twardo
4. Pieczywo posmaruj pastą, połóż na kromkach plasterki jajek, posyp obficie ulubioną sałatą
SMACZNEGO!